Webinars & podcasts

  • Gezondheidsverschillen bij hart- en vaatziekten Webinar World Stroke Day 2023

    Nederlanders met lage inkomens lopen tot 1,5 keer meer risico op het krijgen van een hartaanval of beroerte dan rijkere landgenoten. Bij Surinaamse Hindoestanen is dit risico 1,9 keer hoger. Dat blijkt uit onderzoek van het LUMC en het HagaZiekenhuis. Nederlandse artsen kijken tot nu toe niet naar deze factoren. In dit webinar komen de gezondheidsverschillen bij stroke en hart- en vaatziekten ter sprake. We weten allemaal dat er grote gezondheidsverschillen zijn in Nederland, zo zit er wel 15 jaar verschil in gezonde levensjaren tussen rijke en arme mensen. Hoe zijn de gezondheidsverschillen bij stroke en hart- en vaatziekten verdeeld. En krijgen deze mensen als ze ziek zijn wel de behandeling die ze nodig hebben? Spreker: J. M. Kist Health Campus LUMC, afdeling Public Health en Eerstelijnsgezondheidszorg. Voorzitter Haagse Vaten Huisarts Den Haag

    meer
  • Webinar Visuele revalidatie bij hemianopsie

    Hemianopsie is een waarnemingsstoornis na hersenletsel. Door schade aan de hersenen ziet iemand nog maar de helft van het beeld van wat diegene voorheen zag.

    meer
  • Podcast: Overprikkeling en Verstoorde emotie bij Niet aangeboren hersenletsel

    Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Frank Wiendels gaat in op de signalen in de spreekkamer van de huisarts van hersenletsel in de vorm van overprikkeling en verstoorde emotie.

    meer
  • Podcast: Een verstoord ziekte inzicht belemmert behandeling

    Arts onderzoeker Ieke Winkens legt uit wat de gevolgen kunnen zijn van hersenletsel op het ziekte inzicht en hoe de huisarts dit kan signaleren.

    meer
  • Podcast: De impact van Niet aangeboren hersenletsel op de omgeving

    Casemanager Hersenletsel Christel Opstal duidt welke impact het hebben van hersenletsel heeft op het gezin, vrienden en andere relaties en op welke signalen de huisarts kan letten.

    meer
  • Podcast Aanhoudende vermoeidheid na hersenletsel

    Ergotherapeut Lyanne van Dam gaat in op hoe huisartsen vermoeidheid als gevolg van hersenletsel kunnen duiden.

    meer
  • Podcast Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) door de huisarts: check de ‘onzichtbare’ gevolgen van CVA

    Neuroloog Vincent Kwa gaat in op hoe de huisarts de patientenzorg kan verlenen bij symptomen van hersenletsel als onderdeel van het cardiovasculair risicomanagement.

    meer
  • Webinar: Zorg bij ADL, een open deur?

    Opstaan, wassen, aankleden, tandenpoetsen en even snel door de haren kammen. Piece of cake! Maar wat als deze activiteiten ineens niet meer willen lukken. Afasie, apraxie, een spastische arm of been kunnen de op het oog makkelijkste activiteiten bijzonder moeilijk maken. Daarom is het belangrijk om onderbouwde en doelgerichte zorg en ondersteuning te bieden voor mensen met een CVA/NAH. Maar is dit niet vanzelfsprekend? Dat doe je toch gewoon? In het ontwikkeltraject van de verpleegkundige richtlijn “Zorg bij ADL” hebben we met experts uit wetenschap en praktijk kritisch gekeken naar wat er in de ADL-zorg beter kan en wat er eigenlijk bekend is over goede ADL-zorg. In dit Webinar zoomen we in op kernbevindingen en geleerde lessen van het ontwikkeltraject.

    meer
  • Webinar: Coaching naar een gezonde leefstijl bij mensen met NAH

    Gecombineerde leefstijlinterventie JUIST bij mensen met CVA/NAH Leefstijlinterventies nog beter mogelijk door goede samenwerking hulpverleners Leefstijlinterventie start in het ziekenhuis en eindigt nooit Voorkomen blijft beter dan genezen

    meer
  • Webinar Snel, sneller, snelst bij beroertes: hoe komt de juiste patiënt op de juiste plek voor de juiste behandeling

    Er komen steeds meer behandelmogelijkheden voor patienten met een beroerte; intraveneuze trombolyse, endovasculaire trombectomie, neurochirurgische interventies, etc. Maar voor al die mogelijkheden geldt ‘hoe sneller, hoe beter’: TIME = BRAIN! Hoe herken je nou een patiënt met een beroerte? Hoe krijgen we de juiste patiënt nou zo snel mogelijk op de juiste plek? En wat ligt er nog in het verschiet?

    meer

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.