Regionale netwerkdagen knowledge brokers versterken de zorg voor mensen met een CVA

15 november 2017
Regionale netwerkdagen knowledge brokers versterken de zorg voor mensen met een CVA

Verdeeld over 5 regio’s hebben ruim 100 knowledge brokers in een netwerkbijeenkomst geleerd  hoe ze een project borgen, elkaar concrete tips gegeven na presentatie knelpunten en besproken welke volgende stappen nodig zijn om het innovatie project verder vorm te geven. In de regio’s stond ook een spiegelgesprek op het programma. Patienten en naasten vertelden hoe zij de zorg door de betrokken zorgverleners hebben ervaren. Zorgverleners konden vragen stellen en ontvingen tips.

De volgende goede voorbeelden van een geslaagd knowledge broker project zijn uitgewerkt op de website:

Meeloopdag: in het project meeloopdag worden naaste(n) van revalidanten uitgenodigd om in de klinische fase één of meerdere dagen mee te lopen met de behandelingen van de patiënt. Ze helpen mee, groeien mee en groeien zo toe naar de situatie thuis. Dit draagt bij aan beter herstel van de patiënt en aan vermindering van ervaren zorglast van de naaste(n). 

Patiënt bij team: het multidisciplinair teamoverleg vindt plaats in aanwezigheid van de patiënt en zijn naaste en zo worden zij gestimuleerd om mee te denken met de behandeling en  in te brengen wat zij belangrijk vinden.

Persoonlijke informatiemap: een persoonlijke informatiemap is bedoeld om de patiënt en zijn omgeving te ondersteunen bij het nemen van regie over de zorg, het behandelproces en het leven met de gevolgen van een CVA. In de map zitten feitelijke en gepersonaliseerde gegevens over de beroerte, de behandeling en de voorzieningen.

Lees hier wat het netwerk voor uw zorg kan betekenen