Nieuwe website van zes patiëntenverenigingen zet naasten in de spotlight

11 december 2017
Nieuwe website van zes patiëntenverenigingen zet naasten in de spotlight

Naasten weten als geen ander hoe het is om geconfronteerd te worden met een ziek familielid. Met het project 'Naasten in Beeld' willen we daarom deze naasten ondersteunen. Projectleider Inge Schalkers (Hart&Vaatgroep) vertelt: “De website www.naasteninbeeld.nl is voor mensen die onvoorwaardelijk zorgen voor een ander. Voor mensen die overeind moeten blijven, die alle ballen in de lucht moeten houden en die altijd sterk moeten zijn. We weten het: naasten zijn niet zielig, en ook geen helden. Het zijn gewoon mensen, met hun eigen vragen en zorgen. Vragen en zorgen die ook aandacht verdienen. Daarom lanceren wij deze website. Speciaal voor partners, ouders, zoons/dochters of goede vrienden. Je vindt er verhalen van naasten en antwoorden op veelgestelde vragen over het leven naast iemand met een ernstige aandoening en alles wat daarbij komt kijken. Ook kan via de site contact worden gelegd met andere naasten."

Deze website is een initiatief van de projectgroep ‘Naasten in Beeld’, een samenwerking tussen zes patiëntenverenigingen:

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging voor hart- of vaatpatiënten en hun naasten. De Hart&Vaatgroep werkt nauw samen met de Hartstichting.
Vereniging Harten Twee is de belangenorganisatie voor iedereen die een hart- en of longtransplantatie heeft ondergaan of daarvoor in aanmerking komt. Harten Twee biedt steun en informatie, organiseert contact- en voorlichtingsbijeenkomsten en zet zich in voor donorwerving en andere belangen van (toekomstig) getransplanteerden.
Stichting ICD dragers Nederland (STIN) behartigt de belangen van ICD dragers, hun partners en direct betrokkenen.
Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen (PAH) is een organisatie van en voor mensen die te maken hebben met een aangeboren hartafwijking. Iedereen kan meedoen: kinderen, jongeren en volwassenen. Ook ouders, partners en familieleden van patiënten zijn deel van de PAH.
De MPN Stichting is er voor patiënten met essentiële trombocytemie (ET), polycythaemia vera (PV) en myelofibrose (MF). Deze ziekten worden gezamenlijk aangeduid met de benaming myeloproliferatieve neoplasieën (MPN).
Alzheimer Nederland is een stichting die hulp en informatie geeft aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Alzheimer Nederland geeft voorlichting over het ziektebeeld, ondersteunt mensen met dementie en hun naasten en behartigt hun belangen.