Oproep aan mantelzorgers en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel

Onderstaand een oproep vanuit het Amsterdam UMC aan mantelzorgers en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel:

'We, onderzoekers Amsterdam UMC, zijn op zoek naar verschillende verhalen van mantelzorgers en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel!

Met ons onderzoek willen we inzicht krijgen in de samenwerking tussen mantelzorgers en (zorg)professionals binnen het zorgnetwerk van de cliënt met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en de ervaren ondersteuning door mantelzorgers. Het doel van dit  onderzoek is het inventariseren van ervaringen van diverse mantelzorgers, cliënten met NAH en (zorg)professionals. Diversiteit speelt een rol bij de samenwerking tussen (zorg)professionals en mantelzorgers en clienten. Het kan dan gaan over bijvoorbeeld culturele achtergrond, leeftijd of woonlocatie. Voor dit onderzoeksproject ligt de focus op ervaringen van mantelzorgers en clienten met een migratieachtergrond.

Wij zijn vooral geïnteresseerd in uw eigen ervaringen binnen de samenwerking en de ondersteuning die u krijgt. Wat nu in de tijd van covid-19 extra zichtbaar wordt. Er is nog weinig onderzoek gedaan de samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers en de rol die diversiteit daarin speelt. Wel zorgt de complexe langdurige zorg voor de cliënt met NAH vaak tot overbelasting  bij mantelzorgers. Waarbij de mantelzorgomstandigheden momenteel erg worden beïnvloed door de covid-19 pandemie wat extra belasting op kan leveren.

Bent u of kent u mantelzorgers van- of cliënten met een NAH die hun ervaringen zouden willen delen, we luisteren graag naar uw verhaal. Wat houdt meedoen in? Meedoen betreft een telefoongesprek (al dan niet via beeldbellen) van ongeveer een uur waarin we in gesprek gaan over uw ervaringen. U beslist zelf of u meedoet, de gesprekken zullen anoniem worden verwerkt en deelname natuurlijk vrijwillig.

We hopen dat u uw ervaringen met ons wilt delen. Voor het maken van een afspraak bel of stuur een e-mail!

Hartelijke groet,

Rieke Hengelaar

promovenda Amsterdam UMC – locatie VUmc
a.h.hengelaar@hva.nl / 0621157839'

Lees hier meer over het onderzoek.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Selecteer minimaal 1 optie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.