Nieuws

 • Junior onderzoeker

  Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT heeft een topklinische ambitie en draagt bij aan betere zorg door continue te werken aan verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan.

  lees verder
 • BESTUURSLID verpleegkundige gevraagd

  In verband met het vertrek van een bestuurslid is het bestuur van het Kennisntwerk CVA Nederland op zoek naar een nieuw bestuurslid namens de verpleegkundigen.

  lees verder
 • Wat kunnen knowledge brokers verbeteren in de zorg voor mensen met een CVA/NAH?

  Projectmatig verbeteringen op de werkvloer aanbrengen, vraagt om aandacht en tijd van zorgprofessionals en van de zorgorganisatie. Het Kennisnetwerk CVA Nederland heeft sinds 2011 het knowledge broker netwerk opgezet dat bestaat uit zorgprofessionals (paramedici en verpleegkundigen) die door hun organisatie ingezet worden als zorgvernieuwers.

  lees verder
 • Animatie Knowledge broker netwerk

  De animatie van het Knowledge broker netwerk is klaar! Wil jij weten wat een knowledge broker is en waarom je mee zou moeten doen, Bekijk het dan hier. 

  lees verder
 • Tools, video's en flyer beschikbaar over 'Samen oefenen met mantelzorgers en naasten'

  Resultaat van dit onderzoek is de flyer ‘Samen oefenen: tips en voorbeelden voor mantelzorgers en mensen na een beroerte’ met links naar vier korte video’s. Deze video’s  geven informatie over het leren van bewegingen (en de hulp die daarbij nodig is) en demonstreren een aantal voorbeelden.

  lees verder
 • Vacature projectmedewerker KNCN - 20 uur

  Het Kennisnetwerk CVA Nederland heeft een vacature voor een enthousiaste projectmedewerker voor 20 uur per week verdeeld over maandag, dinsdag en donderdag.

  lees verder
 • Oefengids

  Met de oefengids kunnen patiënten na een CVA zelfstandig oefenen, eventueel met enige hulp van familie, verpleging of verzorging. De oefengids bevat oefeningen voor schouder, hoofd, nek, romp, arm, hand en been. Een deel van de oefeningen bestaat uit alledaagse handelingen, zoals tandenpoetsen of de gordijnen openen en sluiten.

  lees verder
 • Ernstig hersenletsel: iedereen verdient een kans op herstel!

  De zichtbare en onzichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebben een enorme impact op het zelfstandig functioneren en maatschappelijk participeren. Het brein heeft gelukkig een aanzienlijk herstelvermogen wat het beste wordt aangesproken in een omgeving die past bij de fase en problematiek.

  lees verder
 • Counselled Patients with Stroke Still Experience Sexual and Relational Problems 1–5 Years After Stroke Rehabilitation

  Aandacht voor seksuologische problemen tijdens revalidatie na CVA zorgt voor relationele tevredenheid op lange termijn.

  lees verder
 • Praktisch overzicht van e-health-toepassingen en implementatiestappen in huisartsenpraktijken

  Ter bevordering van het gebruik van e-health in de huisartsenzorg brengt het Nivel een handzaam overzicht uit, met daarin niet alleen een heldere, beeldende beschrijving van zeven typen e-health-toepassingen, maar ook een bijbehorend implementatieplan in 6 stappen. 

  lees verder

Filter

Inschrijven nieuwsbrief

 • Selecteer minimaal 1 optie
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.