Werkwijzen m.b.t. signalering en diagnosticering van visuele waarnemingsstoornissen?

di 28 mrt 2017 22:46:14

Beste collegae,

Ik ben Judith Hoek, als fysiotherapeut werkend in de GRZ-instelling Laurens Intermezzo Zuid en tweedejaarsstudent aan de masteropleiding Neurorevalidatie en Innovatie aan de HAN. In de masterthesisfase van mijn opleiding leid ik binnen mijn instelling een project dat ten doel heeft: het ontwikkelen en implementeren van een (multidisciplinaire) evidence based werkwijze voor signalering en diagnostiek van visuele waarnemingsstoornissen (zoals neglect of visuele velddefecten) bij cliënten in de revalidatiefase van een beroerte, die zijn opgenomen in een instelling.

 

Naast een literatuurstudie naar de wetenschappelijke evidence stel ik mij de vraag welke best practices er al bestaan op dit gebied van de revalidatie.

 

Mijn vraag aan u is dan ook: bestaan er binnen uw organisatie protocollen of vaste werkwijzen m.b.t. het signaleren en/of diagnosticeren van visuele waarnemingsstoornissen na een beroerte en waar bestaat deze werkwijze dan uit (welke meetinstrumenten/observatielijsten worden gebruikt en door welke disciplines)?

 

Hopelijk kunt u mijn vragen beantwoorden.

En wanneer u meer wilt weten over dit project: neemt u vooral contact met me op.

 

Alvast bedankt voor de moeite.

 

Vriendelijke groet,

Judith Hoek

Fysiotherapeut Laurens Intermezzo Zuid en student MNR, HAN

1 bericht / 0 nieuw