Cursus Cognitieve gevolgen en gedragsverandering na hersenbeschadiging (1 dag)

27 september 2022

Na hersenbeschadiging zijn veranderingen in motoriek veelal het duidelijkst zichtbaar maar vaak blijken juist cognitieve gevolgen en veranderingen in gedrag van essentiële betekenis voor adequaat dagelijks functioneren. Deze dag biedt een introductie in de neuroanatomie van cognitie en gedrag en een overzicht van cognitieve stoornissen en veranderingen in gedrag na hersenbeschadiging: o.a. over problemen in de aandacht (o.a. neglect), taal, handelen, herkennen, geheugen, tijdsbesef, executieve functies en apathie, ontremming (o.a. dwanghuilen) en verminderd ziekte-inzicht. Hierbij wordt steeds een link gelegd met het herkennen van uitingen van deze stoornissen in de dagelijkse praktijk. Consequenties voor de therapeutische begeleiding worden kort aangestipt.
Deze dag is zeer geschikt voor diegenen die (nog) weinig ervaring hebben met deze cognitieve en gedragsmatige gevolgen, en zich in de materie willen inwerken.

Lees meer

Aanmelden

Symposium 24 November 2023

De inschrijving voor het jaarlijkse CVA/NAH symposium 2023: ‘Toekomstbestendige zorg voor mensen met NAH’ van het Kennisnetwerk CVA NL is geopend.