Beyond the surface: adressing the unseen - cognitive impairments unmasked

30-08-2023 17:30

 

Onzichtbare cognitieve beperkingen: impact en herkenning

In ziekenhuizen is de focus vaak gericht op overleving en het ontslag naar huis. Na ontslag merken patiënten echter vaak dat het leven weer oppakken lastig is. Soms komt dit door cognitieve problemen. Het vroegtijdig herkennen hiervan is essentieel om te voorkomen dat patiënten en hun families vastlopen in het herstelproces. Merem Medische Revalidatie organiseert daarom op woensdag 30 augustus op haar hoofdlocatie in Hilversum (Soestdijkerstraatweg 129 1213VX Hilversum) een minisymposium om dieper in te gaan op deze onderwerpen.

 

Wist u dat 25-40% van de overlevenden van een hartstilstand cognitieve beperkingen ervaart? Op dit symposium belichten we de impact van onzichtbare cognitieve beperkingen. Maar we gaan het vooral hebben over herkenning van cognitieve problemen. Moderne benaderingen, zoals digitale hulpmiddelen en virtual reality, worden besproken als methoden voor screening en neuropsychologisch onderzoek. Dit symposium is daardoor niet alleen relevant voor revalidatieartsen en psychologen, maar juist ook voor longartsen, cardiologen, behandelaars, verpleegkundigen en andere specialisten die mogelijk niet direct stilstaan bij de onzichtbare cognitieve beperkingen die hun patiënten kunnen ervaren.

 

Onzichtbare cognitieve beperkingen te vergroten. Neem deel aan het minisymposium en draag bij aan een betere herkenning. 

  • Accreditatie voor medisch specialisten is aangevraagd bij de VRA.
  • Deelname aan het symposium, inclusief maaltijd, is kosteloos na aanmelding.
  • Vanwege het internationale karakter van het evenement zal de voertaal Engels zijn.

 

Merem Medische Revalidatie verwelkomt u graag op het symposium en kijkt ernaar uit om samen met u te werken aan een beter begrip van onzichtbare cognitieve beperkingen.

 

Lees meer

Aanmelden

Symposium 24 November 2023

De inschrijving voor het jaarlijkse CVA/NAH symposium 2023: ‘Toekomstbestendige zorg voor mensen met NAH’ van het Kennisnetwerk CVA NL is geopend.