Agenda
-
04 Oct
Symposium Roessingh Diagnostisch Centrum: Voortuit(gang) in beweging!
Op 4 oktober organiseert Roessingh Diagnostisch Centrum (RDC) in Enschede het symposium ‘Vooruit(gang) in beweging, hoe RDC lopen verder brengt’.
-
05 Oct
Coördinatorendag 5 oktober 2023
-
10 Oct
Neurorevalidatie deel 2: Neuro-interventie
Deel 2 van deze opleiding richt zich op interventies bij de patiënt met hersenbeschadiging
-
12 Oct
Professioneel begeleiden van cliënten met hersenletsel bij arbeidsintegratie
In deze basiscursus leer je als arbeidsprofessional wat de gevolgen zijn van hersenletsel en wat deze betekenen voor de arbeidsmogelijkheden.
-
30 Oct
Participeren met Afasie: De rol van de eerstelijns logopedist
Wil je je kennis over de diagnostiek en behandeling van afasie vergroten? Om zo arbeidsongeschiktheid, sociaal isolement of depressie helpen te voorkomen. Volg dan de post-bachelorcursus Participeren met Afasie: De rol van de eerstelijns logopedist.
-
01 Nov
Neuropsychologische diagnostiek en behandeling bij hersenletsel
Kom je in jouw werk cliënten tegen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Of heb je het gevoel dat je je onvoldoende bewust bent van de impact en gevolgen van hersenletsel (al dan niet opgelopen in de kinderjaren) op jouw cliëntenpopulatie?
-
20 Nov
Basiscursus Professioneel omgaan met cliënten met hersenletsel
Werk jij als verpleegkundige, paramedicus, maatschappelijk werker of ambulant begeleider of heb jij een regiefunctie voor een aantal cliënten? Wil jij je verdiepen of specialiseren in het begeleiden van cliënten met hersenletsel? Dan is deze basiscursus iets voor jou. In vier dagen leer je over de gevolgen van hersenletsel voor cliënten en hun omgeving. Ook leer je hoe je met die gevolgen kunt omgaan en hoe je cliënten en hun omgeving ondersteuning kunt bieden bij verwerking.
-
24 Nov
CVA/NAH Symposium 2023: Toekomstbestendige zorg voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel
-
27 Nov
Hersenletselcongres
Op 27 november is het jaarlijkse HersenletselCongres met als thema 'Meedoen, participatie op maat'. Zien we jou daar? Heb je het diverse programma met afwisselende keynotes en workshops al gezien?
-
13 Dec
Terugkomdag Begeleiden van cliënten met hersenletsel in de praktijk
Heb jij eerder een basiscursus ‘Professioneel omgaan met cliënten met hersenletsel’ gevolgd, maar heb je nu behoefte aan het bespreken van praktijksituaties die je lastig vindt? Kom dan naar deze terugkomdag. Je krijgt er nieuwe inzichten en inspiratie voor jouw werk, je krijgt praktische handvatten voor het omgaan met het gedrag en voor methodische begeleiding van deze cliënten. Je leert complexe praktijksituaties het hoofd bieden.
-
15 Dec
Oplossingsgericht werken
Bij “oplossingsgericht” denk je al snel aan het vinden van een oplossing voor de problemen van de cliënt, maar dat is deze manier van werken nu juist niet. De oplossingsgerichte professional laat zijn eigen ideeën over wat een goede oplossing zal zijn voor de cliënt los. Hij gaat met de cliënt in gesprek om te achterhalen welke hulpbronnen en oplossingen de cliënt zelf kan bedenken en inzetten.
-
11 Jan
Opleiding gespecialiseerde verpleegkundige NAH (post-hbo)
Wil jij als verpleegkundige jezelf (verder) specialiseren op het gebied van NAH? In onze 20-daagse opleiding krijg je meer inzicht in het hersenletsel én de gedrags-, psychologische en sociale impact ervan. Je leert dit te vertalen naar een passend(er) zorgplan.
-
05 Feb
Participeren met Afasie: Life Participation Approach to Aphasia
Ben jij een logopedist die werkt met mensen met afasie? Dan weet je hoe ingrijpend deze taalstoornis is. Meedoen in de maatschappij is opeens een hele opgave. In de cursus Participeren met Afasie: Life Participation Approach to Aphasia leer je hoe jij kan helpen.
-
05 Mar
Regionale Coördinatoren dag 5 maart 2024
-
15 Apr
Participeren met Afasie: Samen beslissen
Afasie is een ingrijpend gevolg van een beroerte met grote impact op het dagelijks leven van de persoon zelf en de naasten. Ook bestaan er als gevolg van afasie vaak communicatieproblemen tussen de zorgverlener, mensen met afasie en diens naasten. Dit kan resulteren in over- of onderbehandeling, frustratie van beide kanten en een moeizaam verloop van gezamenlijke besluitvorming. In deze cursus krijg je handvatten om de persoon met afasie beter te begrijpen om samen beter beslissingen te kunnen nemen over de behandeling.
-
10 Oct
Regionale coördinatorendag 10 oktober 2024